Požiadavky na skladovanie potravín z hľadiska bezpečnosti a ochrany pred požiarmi

Cieľom článku je zhrnutie požiadaviek týkajúcich sa bezpečnosti a ochrany pred požiarmi v súvislosti s manipuláciou a skladovaním potravín a potravinových výrobkov z hľadiska pohľadu legislatívy SR. Súčasťou vhodného a bezpečného skladovania potravín je aj povinnosť prevádzkovateľa zabezpečiť vhodné a bezpečné pracovisko pre svojich zamestnancov v súlade s predpismi ochrany pred požiarmi a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Dátum publikácie:5. 6. 2020
Autor:Ing. Mária Rusnačík Krempaská
Oblasti práva: Pracovné právo / Pracovné právo a personalistika / Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci; Požiarna ochrana
Právny stav od:14. 12. 2019

V súvislosti s potravinami, ich výrobou, manipuláciou, balením a skladovaním je preto potrebné zabezpečiť úplnú ochranu a zdravotnú bezpečnosť tak, aby nebol ohrozený ľudský život a zdravie. V očiach zákona je práca s potravinou považovaná za epidemiologicky závažnú pracovnú činnosť a podlieha prísnym požiadavkám nielen na prevádzku, ale aj na zamestnancov, ktorí sú v kontakte s potravinou od výroby až po cestu ku končenému spotrebiteľovi. Cieľom článku je zhrnutie požiadaviek týkajúcich sa bezpečnosti a ochrany pred požiarmi v súvislosti s manipuláciou a skladovaním potravín ...


 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

Prihlásiť

 


 

Nemáte prihlasovacie údaje?

Ročný prístup si môžete objednať v našom e-shope:

Výhody predplateného prístupu nájdete v časti O PORTÁLI

 


Autor: Ing. Mária Rusnačík Krempaská

Súvisiace vzory

Súvisiace videoškolenia

Súvisiace odborné články

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace právne predpisy ZZ SR

  • 152/1995 Z. z. Zákon o potravinách
  • 391/2006 Z. z. Nariadenie o minimálnych bezpečnostných a zdravotných požiadavkách na pracovisko
  • 355/2007 Z. z. Zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia
  • 585/2008 Z. z. Vyhláška, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii prenosných ochorení
  • 243/2015 Z. z. Vyhláška o požiadavkách na označovanie potravín

Funkcie

Partner

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.